side-area-logo

FALCETTI SCHOOL IN APICE

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description

The reconstruction of the Falcetti school in Apice, in the province of Benevento, was designed according to MIUR guidelines published in 2013 including “technical and regulatory framework setting out minimum and maximum standards for town functionality and constructions with reference to technologies in the field of energy efficiency and saving, energy production from renewable sources and the necessary educational approach to ensure that adequate and uniform guidelines are put in place across the country. In line with these guidelines, the proposed building configuration was designed to adapt traditional learning spaces to recent educational programmes according to which a wide variety of spaces, suitable for both individual and group activities, become more important than the classroom. Special attention was given to the integration of architecture, plants and structure into BIM projects. Equipment in particular was developed with BIM processes to optimize all aspects related to the building management system.

Info